Sofra
Leziz fındıklı kurabiye tarifi!

10 Porsiyon
13 Dakika
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    100 gram kıyılmış fındık

    110 gram tereyağı

    Üç buçuk yemek kaşığı toz şeker

    1 paket vanilya

    1 adet büyük boy yumurta

    1 su bardağı un

    Bir tutam tuz

    Yarım kahve fincanı ahududu reçeli

Tereyağı ve toz şekeri mikser yardımıyla 2-3 dakika çırpın. Vanilya ve yumurta sarısı ekleyip karıştırın. Ayrı bir yerde un ve tuzu karıştırın. Tereyağlı karışıma ilave edip yoğurun.

Hamurdan küçük bezeler koparın. Elinize yapışıyorsa 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Bezeleri yuvarlayıp, parmağınızla ortalarını çukurlaştırın. Önce çırpılmış yumurta akına, sonra kıyılmış fındığa bulayın.

Fırın tepsisine yerleştirip ortalarına reçeli pay edin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 13-15 dakika pişirip servis yapın.