Elmalı Bisküvi

Malzemeler
Yapılışı
-
1
Pötibör bisküvileri kenarları yüksek, kare veya dikdörtgen, bir fırın kabının içine dizin. Üzerine kabukları soyulmuş ve çok ince yarım ay şeklinde doğranmış elma dilimlerini yayın.
-
2
Dövülmüş ceviz ve tarçın serpin. Ayrı bir kapta yumurta ve toz şekeri iyice çırpın. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip tahta bir kaşıkla hafifçe karıştırın. Hamuru cevizlerin üzerine yayın.
-
3
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Hamurun pişip pişmediğini bıçakla kontrol edin (içine batırdığınız bıçakta hamur kalmıyorsa pişmiş demektir). Fırından çıkartıp ılınması için kenara alın. Ilındıktan sonra su bardağının ağız kısmıyla yuvarlak ve ay şeklinde parçalar kesin. Üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL