Damla Sakızlı Ponçik

Damla sakızlı ponçik, lezzetli ve hafif bir kurabiye.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Hamur için derin bir cam kaba dövülmüş damla sakızı, süt, yumurta, toz şeker, ayçiçek yağı, mahlep, tuz ve mayayı alın. Kulak memesinden daha yumuşak bir hamur elde edene kadar un ilave edip, yoğurun.
-
2
Üzerine nemli bir bez örtüp, 1 saat dinlendirin. Bu arada dondurulmuş vişneyi tencereye alın ve toz şeker ilave edin. Koyu marmelat kıvamına gelene kadar kaynatın ve soğumaya bırakın.
-
3
Soğuduktan sonra blenderden geçirin. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzun içinde açın. Ortasına hazırladığınız vişne marmeladından koyun ve yuvarlak poğaça şekli verin.
-
4
Hamur ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Hazırladığınız ponçikleri yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, file fındık serpin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL