Çikolatalı Kurabiye

ORTA 30 ADET

Çikolatalı kurabiye, çay saatlerinize renk katacak bir tarif.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Derin bir kapta tereyağı ile toz şekeri krema kıvamına gelene kadar mikserle çırpın. Yumurtayı ekleyip, çırpmaya devam edin. Elenmiş vanilya ve rendelenmiş limon kabuğu ekleyin.
  • 2
    Kulak memesinden daha yumuşak kıvamda bir hamur elde edene kadar elenmiş un ilave edip, yoğurun. Hamuru sıkma torbasına doldurun ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dilediğiniz şekilde sıkın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin.
  • 3
    Piştikten sonra soğumaya bırakın. Çikolatayı benmari usulü eritin ve fırça yardımıyla kurabiyelerin üzerine sürün. Hindistan cevizi serptikten sonra servis yapın.
    AŞÇININ NOTU
    Hazırladığınız hamuru sıkma torbasına doldurmadan, arzunuza göre de şekillendirebilirsiniz.

Sofra’da Bu Ay

  • Evde Sıcacık Yılbaşı
  • Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
  • Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...