Çikolatalı Ev Bisküvisi

Malzemeler
Yapılışı
-
1
Öncelikle margarini eritin. Eriyen yağa 4 yemek kaşığı unu, 10 yemek kaşığı pudra şekerini, yumurtaları ve iri kıyılmış fındığı ilave edip, yoğurun. Daha sonra fındıklı hamurdan irice parçalar koparıp, elinizde şekil verin. Bu şekilde hazırladığınız bisküvileri, yağlanmış tepsiye dizin. Orta ısılı fırında, altı kızarana dek pişirin.
-
2
Fırından aldığınız bisküvileri soğumaya bırakın. Bu arada çikolata kremasını benmari usulü eritin. Bisküvilerin üzerine sürün. En üste yarım su bardağı dövülmüş Antep fıstığı serpip servis yapın. Benmari usulü eritmek: Çikolatayı küçük bir kaba alın. Kabı da su dolu bir tencerenin içine yerleştirin. Ocağa koyup, çikolata eriyene dek bekletin.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL