Bademli Kurabiye

Malzemeler
Yapılışı
-
1
Bademleri su ile bir tencereye alın. 6-7 dakika kaynatın. Kabukları soyulur hale gelince ocaktan alın. Kabuklarını soyup 120 derece fırında kavurmadan kurumalarını sağlayın. Bademlerin yarısını un haline getirin. Un ve kabartma tozunu bir kaba eleyin.
-
2
Unun ortasını havuz gibi açın. Yumurtaları kırın. Margarin ve toz şekeri katıp yoğurun. Un haline gelmiş bademi de ekleyip yoğurun. Diğer taraftan bademlerin kalan yarısını iri kalacak şekilde havanda dövün.
-
3
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Avucunuzun içinde yuvarlayıp, düzleştirin. Bir tarafını bademe bulayıp yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
- Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
- Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL