Badem Kurabiyesi

Malzemeler
Yapılışı
-
1
Bademleri 5 dakika haşlayıp kabuklarını soyun. Bir fırın tepsisine yerleştirip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında kurutun. Fırından alıp ılınmaya bırakın. Daha sonra robottan geçirip toz haline getirin.
-
2
Tereyağı ve margarini bir tencereye alın. Erimeye başlayınca üzerine pudra şekerini ekleyip karıştırın. Tenceredeki malzeme köpürmeye başlayınca, toz haline getirdiğiniz badem ve daha sonra unu ekleyin. Karıştırıp ocaktan alın. Soğuduktan sonra iyice yoğurun.
-
3
Hamurdan küçük parçalar koparıp elinizle şekillendirin. Hazırladığınız kurabiyeleri yağlanmış fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Üzerine toz antep fıstığı serperek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
- Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
- Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL