Limonlu Ekmek Krutonları

Limonlu Ekmek Krutonları

Limonlu Ekmek Krutonları, ferahlatıcı aromasıyla salatalara, çorbalara ve atıştırmalıklara taptaze bir dokunuş katar.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Unu eleyip ortasını açın. Mayayı ekleyip ılık su ile ıslatın. Limonların kabuğunu soyup zarlarını ayıklayın. Bütün malzemeyi ekleyin ve yumuşak kıvamda hamur elde edene kadar ılık su ilavesiyle yoğurun. Bir süre dinlendirip, ayçiçek yağıyla yağladığınız bir kalıba dökün.

  • 2

    Mayası gelinceye kadar bekletip, 180 derecede ısıtılmış fırında pişirin. Ekmek soğuduktan sonra, çok ince olarak dilediğiniz şekilde dilimleyip bir tepsiye dizin ve düşük ısılı fırında hafif kızarıncaya kadar bekletin. Fırından alıp arzunuza göre salata ve mezelerin yanında servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...