Sofra
Bal Peteği Şekerlemesi, ağızda eriyen hafif ve çıtır bir tatlıdır. İçindeki karbonat sayesinde kabarıp bal peteği görünümü kazanan bu şekerleme, karamelleşmiş şekerin altın rengi ve tatlılığıyla öne çıkar.

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay

MALZEMELER

    3/4 su bardağı toz şeker

    2 yemek kaşığı bal

    2 yemek kaşığı su

    Bir buçuk tatlı kaşığı karbonat

Şekeri, balı ve suyu bir tavaya aktarın. 5 dakika boyunca hızlı ve sürekli karıştırın. Şeker iyice eriyip, kenarında kabarcıklar oluşmaya başladığında karıştırmayı bırakın. Kabarcıkların büyümesini izleyin.
5-6 dakika sonra karamelize şeker kokusunu duyunca ve renginin açık kahverengiye dönüştüğünü gördüğünüzde ocaktan alın. Üzerine karbonatı ekleyip hızla bir-iki kez karıştırın. Karışımı, hafifçe yağladığınız dikdörtgen bir kalıba dökün. Karıştırmayın.
Sadece kalıbı sağa sola yatırarak karışımın yayılmasını sağlayın. 15-20 dakika sonra katılaşan şekerinizi kırarak parçalara ayırın.