Anasonlu Grissini

Anasonlu Grissini

İncecik ve kıtır dokusuyla, anasonun eşsiz aroması bir araya geliyor! Bu özel grissiniler, çay saatlerinden peynir tabaklarına kadar her sofraya karakteristik bir tat katıyor.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Derin bir kaba un, yaş maya, tuz, toz şeker, ayçiçek yağı ve suyu alıp, 4-5 dakika yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtün ve 10 dakika dinlendirin.
  • 2
    Hamuru 15 eşit bezeye ayırın ve her birini düz bir zemin üzerinde yuvarlayarak uzatın. Daha sonra uzun çubuk haline getirin ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. 10 dakika bu şekilde bekletin ve üzerlerine yumurta akı sürüp, anason serpin.
  • 3
    Oda sıcaklığında 30 dakika mayalanması için bekletin ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Soğuyunca servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...