Ispanaklı Kiş

Fırından yükselen mis kokusuyla iç ısıtan bir tarif! Ispanaklı kiş, hem bir kahvaltıda hem de özel bir davette sofranızın yıldızı olmaya aday.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Un, tuz ve küp kesilmiş soğuk tereyağını bir kaba alıp parmak uçlarıyla kırıntı kıvamına getirin.
  • 2
    Yumurta ve soğuk suyu ekleyip mutfak şefinde palet ucuyla yoğurun.
  • 3
    Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
  • 4
    Hamuru kalıplara yerleştirip çatal ile delin, yeniden 20 dakika kadar soğutun.
  • 5
    İç harç için ıspanakları doğrayın, sıcak suda haşlayıp ardından buzlu suya batırın ve iyice süzün.
  • 6
    Soğanı ince doğrayın ve yağda soteleyin.
  • 7
    Ispanakları ekleyip kısa süre kavurun. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • 8
    Soğuyan karışıma doğranmış kırmızıbiber, yumurta, krema, kaşar peyniri ve tuzu ilave edip karıştırın.
  • 9
    Hazırladığınız harcı kalıplara paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından alıp 10 dakika dinlendirin ve servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.