Ispanaklı Kiş
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Unu derin bir kaba alın. Ortasını havuz gibi açıp, tereyağı, yumurta sarıları, kabartma tozu ve tuzu karıştırıp yoğurun. Yufkadan biraz kalın olacak şekilde açın.
-
2
Yağlanıp unlanmış kalp şeklinde bir kalıba, kenarlarını da kaplayacak şekilde yerleştirin. Üzerine çatalla delikler açın. 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirin.
-
3
Bu arada ıspanaklı harç için ıspanak yapraklarını yıkayıp, iyice sıkın. İncecik kıyın. 1 adet soğanı küp doğrayın ve ayçiçeği yağında soteleyin. Üzerine kıyılmış ıspanak, karabiber, tuz ve toz kırmızıbiber ilave edip suyunu çekene kadar kavurun.
-
4
Ayrı bir yerde kiş sosunu karıştırıp, ıspanaklı malzemeye ilave edin. Bunu da kişin üzerine yayın. En üste rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Domatesi halka biçiminde doğrayıp, kişin üzerine yerleştirin.
-
5
Önceden ısıtılmış 180 derece fırının üst gözünde, üzeri kızarana kadar pişirip, çıkarın.
Sofra’da Bu Ay
- Evde Sıcacık Yılbaşı
- Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
- Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL