Ege Otlu Tortilla Kiş

Ege otlarının tazeliğiyle buluşan tortilla tabanı, her lokmada hem pratik hem de gurme bir lezzet sunuyor: Ege Otlu Tortilla Kiş!

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Kuru domatesleri sıcak suda 10-15 dakika bekletin.

  • 2

    Otları kaynar suda 30 saniye bekletip soğuk suya alarak blanşe edin. Süzüp kurulayın, ince doğrayın.

  • 3

    Kuşkonmazların sert kök kısımlarını elinizle kırıp atın. Aynı kaynar suda 2 dakika bekletip soğuk suya alarak blanşe edin. Bir kısmını bütün bırakın, bir kısmını küçük halkalar şeklinde doğrayın.

  • 4

    Orta boy bir fırın kabına tortilla'ları çiçek gibi dizerek kiş tabanı yapın.

  • 5

    Derin bir kasede yumurtaları çırpın. Peynirleri ufalayarak ekleyin. Otları da koyup iyice çırpın. Tortilla'ların üzerine dökün. Kuru domatesleri, bütün ve
    doğranmış kuşkonmazları üzerine yerleştirip çörekotu serpin.

  • 6

    Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Taze nane ile sıcak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.