Sofra
Kek'e tuzlu bir dokunuş! Lezzetli tuzlu kek tarifimiz...

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    2 adet yumurta

    1 su bardağı yoğurt

    1 su bardağı zeytinyağı

    1 paket kabartma tozu

    Yarım çay bardağı dolmalık fıstık

    1 yemek kaşığı zeytinyağı

    1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir

    2 adet kabak

    4 adet taze soğan

    Yarım demet dereotu

    Aldığı kadar un

    Tuz

Öncelikle yumurta, yoğurt, zeytinyağı, tuz ve kabartma tozunu iyice çırpın. Dolmalık fıstığı 1 yemek kaşığı zeytinyağında kavurup, rendelenmiş beyaz peynirle yoğurtlu karışıma ilave edin. İyice bulamaç haline getirin.

Kabakların kabuklarını soyup rendeleyin. İnce doğranmış taze soğan, dereotu ve rendelenmiş kabağı da karışıma ekleyin. Karıştırdıktan sonra, çok koyu bir kıvam elde edene dek un eklemeye devam edin.

Yağlanmış kek kalıbına hamuru dökün. 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Kalıbı ters çevirerek keki servis tabağına alın. Ilınınca, dilimleyerek servis yapın.