Hamuru hazırlamak için, tüm malzemeyi geniş bir kapta iyice yoğurun. Üzeri örtülü olarak buzdolabında 1 saat dinlenmeye bırakın. Daha sonra hamuru açın ve yağlanmış bir tart kalıbına kenarlarını yükselterek döşeyin.
Diğer taraftan sütü bir tencereye alıp üzerine pirinci ekleyin. Ara sıra karıştırarak pirinç yumuşayana kadar pişirip soğutun. Yumurtaların akını ve sarısını ayırın. Sarıların üzerine tereyağı, toz şeker, vanilya ve rendelenmiş limon kabuğunu ilave edin.
Yumurta aklarını ayrı bir kaba alın. Üzerine bir tutam tuz ekleyin ve mikserle çırparak kar haline getirin. Yumurta sarılı karışıma, soğuttuğunuz pirinç, süzme yoğurt ve çırptığınız yumurta aklarını ilave edin.
Karışımı, tart kalıbına yerleştirdiğiniz hamurun üzerine dökün. Üzerini alüminyum folyo ile kaplayıp, önceden ısıtılmış 200 derece fırına verin. 30 dakika sonra folyoyu çıkarın. Üzeri açık olarak 15-20 dakika daha pişirip fırından alın. İyice soğuduktan sonra dilimleyin. Pudra şekeri serperek servis yapın.
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.