Limon Soslu Yaban Mersinli Kek
Çay saatinize bir tutam güneş katın! Hafif ve nemli dokusuyla Limon Soslu Yaban Mersinli Kek, yaz günlerinin en keyifli kaçamağı olmaya aday.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Yumurta ve şekeri beyazlaşıp köpük olana kadar çırpın. Yoğurt ve yağı ekleyin, kısa süre çırpın.
-
2
Un, nişasta, vanilya, kabartma tozu ve limon kabuğunu katın.
-
3
Yaban mersinlerini una bulayıp spatula ile karışıma katın.
-
4
Muffin kalıplarına paylaştırın. Önceden ısıtılmış 170 derece ve fanlı fırında yaklaşık 40 dakika pişirin.
-
5
Fırından çıkan kekleri soğutun ve kalıptan çıkarın.
-
6
Limon sos için tüm malzemeleri çırpın. Kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Süzgeçten geçirin. Ilık limon sosunu keklerin üzerine gezdirin ve servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Hızlı Hafta 7 Güne Pratik Tarifler
- Zeynep Dinç'ten Elmalı Ilık Sonbahar
- İnci Bak'tan Uskumrulu Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL