Kuru Dut ve Üzümlü Kek

Kuru Dut ve Üzümlü Kek

Kuru dut ve üzümün buluşmasıyla ortaya çıkan lezzetli kek tarifimiz...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Kuru üzüm, dut ve elma dilimlerini yıkayıp kurulayın. İyice kurumaları için bekletin.
  • 2
    Yumurta ve toz şekeri koyu yoğurt kıvamı alana kadar çırpın. Limon suyu, rendelenmiş limon kabuğu ve vanilya ekleyip tekrar karıştırın. Elenmiş un ilave edip tahta kaşıkla karıştırın. Kalıbı yağlayıp unlayın.
  • 3
    Meyve kurularını una bulayın. Kek hamurunun yarısını kalıba yayıp üzerine meyvelerin yarısını yayın. Meyvelerin üzerine kalan hamuru ve meyveleri yayıp hafifçe karıştırın.
  • 4
    Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40- 45 dakika pişirin. Ilınınca kalıptan çıkartıp üzerine pudra şekeri serpin. Dilimleyerek servis yapın

Sofra’da Bu Ay

  • Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
  • Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
  • Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...