Kuru Dut ve Üzümlü Kek

Kuru dut ve üzümün buluşmasıyla ortaya çıkan lezzetli kek tarifimiz...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kuru üzüm, dut ve elma dilimlerini yıkayıp kurulayın. İyice kurumaları için bekletin.
-
2
Yumurta ve toz şekeri koyu yoğurt kıvamı alana kadar çırpın. Limon suyu, rendelenmiş limon kabuğu ve vanilya ekleyip tekrar karıştırın. Elenmiş un ilave edip tahta kaşıkla karıştırın. Kalıbı yağlayıp unlayın.
-
3
Meyve kurularını una bulayın. Kek hamurunun yarısını kalıba yayıp üzerine meyvelerin yarısını yayın. Meyvelerin üzerine kalan hamuru ve meyveleri yayıp hafifçe karıştırın.
-
4
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40- 45 dakika pişirin. Ilınınca kalıptan çıkartıp üzerine pudra şekeri serpin. Dilimleyerek servis yapın
Sofra’da Bu Ay
- Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
- Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
- Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL