Kabaklı Kek

Kabaklı kek, çay yanında tarif edilebilecek tuzlu bir kek tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Bir kaba kabakları rendeleyin. İçine rendelenmiş beyaz peynir, zeytinyağı, tereyağı, tuz, kabartma tozu, yoğurt ve ince kıyılmış dereotunu katın. Malzemeyi blenderden geçirin.
  • 2
    Üzerine un ekleyin. Malzemeyi tekrar karıştırıp, kek hamurundan biraz katı olmasına dikkat edin. Yağlanmış tepsiye harcı dökün ve kaşık yardımıyla yayın. Önceden Isıtılmış 175 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Ilık veya soğuk servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
  • Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
  • Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...