Limonlu Kek
Evi mis gibi limon kokusu sardıysa, bir yerlerde Sofra'nın keki pişirilmiş demektir. İşte o muhteşem koku ve kekin sırrı; tarifimizde saklı.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Fırını 170 derecede ısıtmaya başlayın. 30X10 santim ebatlarında kek kalıbının içine tereyağı sürüp un serpin. Un, kabartma tozu ve tuzu büyük bir kabın içine alıp karıştırın.
-
2
Başka bir karıştırma kabında tereyağı, şeker, krema ve limon kabuğunu mikserle 10 dakika boyunca çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyip karıştırmaya devam edin.
-
3
Zeytinyağı, vanilya ve limon suyunu ekledikten sonra unlu karışımı yavaşça ve her eklemenin sonunda bu kez spatula ile karıştırmaya devam edin. Kek harcını kalıba doldurun.
-
4
Sıcak fırında 45-50 dakika pişirin. Keki fırından çıkardıktan sonra 10 dakika kalıbın içinde bekletin. Sürenin sonunda ızgara teli üzerine alıp ılınmaya bırakın. Dilimleyip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler