Bademleri sıcak suda 5 dakika kaynatıp kabuklarını soyun. Yapışmaz yüzeyli bir tavada hafifçe kavurun. Daha sonra bademlerin yarısını dövün. Diğer yarısını bütün bırakın.
Karamel malzemesini büyük bir tencereye alıp, ocağa oturtun. Kaynamaya başlayınca bademleri tencereye ilave edip karıştırın. Karameli 26-27 cm ebadındaki yağlanmış baton kalıba döküp, buzdolabında yarım saat dinlendirin.
Ayrı bir yerde margarin ve toz şekeri çırpın. Yumurtaları tek tek ilave edip karıştırın. Kabartma tozu, un ve kakaoyu ekleyin. Benmari usulü eritilmiş çikolatayı, son olarak sütü ilave edip, karıştırın. Karışımı buzdolabından çıkardığınız karamelin üzerine dökün.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, arada kontrol ederek pişirin. Fırından aldığınızda 15 dakika kalıbın içinde dinlendirin. Kalıbı servis tabağına ters çevirip çıkarın. Dilimleyip servis yapın.
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.