Nohutlu Mantı

Nohutlu Mantı

Mantıları hiç böyle görmediniz... Nohutlu mantı tarifi ile mantıların şekli büyüyor ve tadı değişiyor. Nohutlu mantı nasıl yapılır merak mı ettiniz? İşte Nohutlu Mantı tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    İç malzeme için nohudu havanda ezip, karabiber, nane ve tuzla iyice karıştırın. Daha sonra kenara alın. Hamur için un, süt, su, yumurta ve tuzu yoğurup kulak memesinden biraz daha sert olacak şekilde bir hamur elde edin. Dört bezeye ayırıp, oklava veya merdane yardımıyla orta kalınlıkta açın. Üç parmak genişliğinde şeritler halinde kesin. Daha sonra kare olacak şekilde kesip, ortalarına harcı pay edin ve her parçanın dört köşesini ortada birleştirin.

  • 2

    Büyük boy yuvarlak fırın tepsisini zeytinyağı ile yağlayıp mantıları tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana dek pişirin. Üzerine kaynamış tavuk suyu ve suyu gezdirip yeniden fırına verin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 5 dakika pişirin. Daha sonra servis tabağına alın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...