1 su bardağı eritilmiş tereyağı
3 yemek kaşığı tahin
12 adet milföy hamuru
3 adet yufka
İÇ MALZEME İÇİN
2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
500 gram kıyma
1 adet soğan
Yarım demet maydanoz, tuz, karabiber
ÜZERİ İÇİN
1 adet yumurta, çörek otu ve susam
İç malzeme için ayçiçeği yağını ısıtıp, kıymayı ekleyin. Kıyma suyunu salıp yeniden çekene kadar kavurun. Üzerine ince kıyılmış soğan ekleyip rengi dönene kadar kavurun. Kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ilave edip ocaktan alın. Büyük boy dikdörtgen cam bir fırın kabını eritilmiş tereyağı ile yağlayın. Kalan tereyağını tahinle karıştırın.
Milföy hamurlarını oda ısısında 5 dakika bekletip yumuşamalarını sağlayın. Hamurların 6 tanesini üçerli 2 sıra olacak şekilde uç kısımlarından birbirine yapıştırın. Daha sonra fırın kabınızın büyüklüğünde açın ve kabın içine yerleştirin. 1 adet yufkayı buruşturarak hamurun üzerine koyun. Tahinli karışımdan bir fırçayla her tarafına sürün. Kıymalı harcın yarısını dökün. 2'inci yufkayı buruşturup kıymanın üzerine koyun. Tahinli karışımdan sürün. Kalan kıymalı harcı koyun. 3'üncü yufkayı da buruşturarak koyun.
Kalan 6 adet milföy hamurunu da daha önce yaptığınız gibi açıp tepsinin en üstüne yerleştirin. Üzerine çırpılmış yumurta sürün. Çörek otu ve susam serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. 10 dakika dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın.