MERCİMEKLİ LAZANYA

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    YAPILIŞI:
    Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavurun.
    Yeşil mercimeği tuzu karabiberi ve salçayı katıp karıştırın.
    Çok az su ilavesiyle pişirin.

    Başamel sos için, tereyağını tencereye alıp eritin.
    Unu katıp kokusu çıkana kadar kavurun.
    Sütü ilave edip sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin.
    Tuz, karabiber ve muskat rendesini ilave edip iyice çırpın.

    Borcanım dibine az miktarda başamel sosu sürüp 3 adet lazanyayı yanyana dizin.
    Üzerine tekrar başamel sos sürüp mercimekli harcı yayın.
    Üzerine tekrar lazanya dizip, başamel sos sürün ve mercimekli harçtan yayın.
    En üstte lazanya kalacak şekilde malzemeler bitene kadar bu şekilde devam edin.
    Lazanyanın üzerine başamel sos döküp kaşar rendesi serpin.
    Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında kaşar eriyip renk alana kadar pişirin.
    İlk sıcaklığı çıkınca servis yapın.
    Afiyet olsun.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...