Hindili Mantı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    1HAMURU için unu bir kaba eleyip ortasını havuz gibi açın. Yumurta, sıvıyağ ve tuz koyup (gerekirse su ilave ederek) kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Hamuru büyük bir top haline getirip elinizle bastırarak düzeltin. Üzerini hafifçe yağladıktan sonra yarım saat dinlendirin. 2İç harcı için hindi eti, jambon, soğan, sarmısak ve taze soğanı ince kıyın. Tereyağı ve zeytinyağını bir tavaya alıp, soğanları ve sarmısağı rengi dönene kadar sote edin. Üzerine hindi eti ve jambonu ilave edin. Tuz, kakule, beyazbiber ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyin. Hindi pişene kadar kavurup ocaktan alın. Fazla yağını süzün. Soğuduktan sonra üzerine çırpılmış yumurta ilave edin. 3Dinlenen hamuru ikiye bölün ve unlu zeminde bıçak sırtı kalınlığında açın. Daha sonra hamurun yarısını 3x3 cm'lik kareler halinde işaretleyin ve ortasına hindili harçtan koyun. Harç koyduğunuz karelerin etrafına su sürüp hamurun diğer yarısını üzerine kapatın. Harçlı kısımların etrafına parmağınızla bastırın ve hamuru kareler halinde kesin. 4Kalan hamuru da aynı şekilde hazırlayıp, mantıları 25 dakika dinlendirin. Hazırladığınız mantıları tuzlu suda yaklaşık 10-12 dakika (mantılar suyun yüzeyine çıkıncaya kadar) haşlayın. Süzüp servis tabağına aktarın. Zeytinyağını kızdırıp pulbiberi yakın ve mantının üzerine gezdirin. Yoğurtla birlikte servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...