Çerkes Böreği
Damakta bıraktığı enfes tat ile geleneksel bir lezzet yolculuğu sunar.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Un, yoğurt, toz şeker, eritilmiş tereyağı, sirke, kabartma tozu ve bir tutam tuzu yoğurup, orta yumuşaklıkta bir hamur elde edin. Üzerini nemli bir bezle örterek buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Hazırladığınız hamuru ikiye bölün. Merdane yardımıyla hamurları tepsi büyüklüğünde açın. Açtığınız hamurlardan birini yağlanmış tepsiye yayın.
-
2
Diğer tarafta kıyma, ince kıyılmış taze soğan, taze sarımsak, maydanoz, yumurta, tuz ve karabiberi karıştırın. Harcı hamurun üzerine yayın. Çerkes peynirini dilimleyip kıymanın üzerine yerleştirin. Açtığınız diğer hamuru da üzerine kapatın. Böreğin üzerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, üzeri kızarana kadar pişirin. Dilimleyerek sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL