Tarhana Mayası

Lezzetli tarhana mayalı ekmek tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Yoğurt ve tarhanayı, hamur kıvamında yoğurun. Zeytinyağını ilave edip tekrar yoğurun. Soğanı ikiye kesip, hamurun orta yerine yerleştirin. Bir gün dinlendirin. Ertesi gün soğanı kaldırıp, hamura azar azar un ilave ederek yoğurun. Gerekirse, az olmak koşulu ile su da ekleyebilirsiniz. Daha sonra hamuru dinlenmeye bırakın.
-
2
Üçüncü gün, hamurunuz kabarmış ve iki katı büyüklüğe ulaşmış olmalı. Artık, tarhanalı ekmeği pişirme vaktiniz geldi. Daha sonra yine tarhana mayalı ekmek yapabilmek için, ceviz büyüklüğünde bir parça hamuru ayırın ve buzdolabına kaldırmayı sakın unutmayın! Kalanı ile, istediğiniz şekilde ekmeğinizi oluşturun.
-
3
Ben yuvarlak ekmekler hazırladım, her birine taze kekik ile taç yaptım. Üzerine şifasını sürün (su, süt veya sulandırılmış yoğurt). Biraz un serpiştirin. Mısır unu serpilmiş tepsinize ekmeği yerleştirin. 1 saat dinlendirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında önce 10 dakika, sonra fırınının ayarını 170 dereceye getirerek 20-25 dakika daha pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL