Pastırmalı Ekmek

Pastırmalı ekmek, ince dilimlenmiş ve baharatlı pastırmanın yumuşak ekmekle buluştuğu, zengin ve doyurucu bir lezzettir.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Patatesleri haşlayıp püre haline getirin. Dereotunu ince ince kıyın. 1 adet yumurta sarısını dereotu ile karıştırın. Margarini eritip, kek unla birlikte dereotuna karıştırın. Tuzunu ayarlayın. Rendelenmiş beyaz peyniri ekleyip tüm malzemeyi iyice yoğurun. Bir fırın kabını yağlayın.
-
2
Hamurun yarısını fırın kabına bastırarak yerleştirin. Üzerine pastırmaları dizin. Kalan hamuru, pastırmaların üzerine yayıp, yumurta sarısını fırçayla üzerine sürün. Haşhaş tohumunu en üste serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika içini çekene kadar pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
- Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
- Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL