Paskalya Çöreği

Süt, tereyağı, mahlep ve mayanın muhteşem uyumuyla, damakta yumuşacık, mis gibi bir tat bırakan paskalya çöreğini bir de Pelin Uğur Akün’ün tarifiyle deneyin!

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Ilık sütü geniş bir karıştırma kabına alın. Kuru mayayı ekleyin ve 15 dakika bekletin.

  • 2

    Mayalı karışıma 2 adet yumurtayı ve 1 adet yumurtanın akını ekleyin. Yumurtanın sarısını bir kenara ayırın. Ardından eritilmiş tereyağını da katıp karıştırın.

  • 3

    Şeker, un, mahlep, vanilya ve tuzu ilave edin. Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun. Hamurun üzerini temiz bir bezle örtün. 1 saat oda ısısında mayalanmaya bırakın.

  • 4

    Hamuru iki eşit bezeye ayırın. İlk bezeyi üç eşit parçaya bölün. Her birini uzun şeritler halinde açın ve şeritleri birbirine örerek saç örgüsü şekli verin. İkinci bezeye de aynı işlemi uygulatın. Çörekleri oda sıcaklığında 30 dakika mayalanması için dinlendirin.

  • 5

    Üzerlerine yumurta sarısı sürüp file badem serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Fırından çıkan çörekleri ılındıktan sonra dilimleyin ve servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.