Özbek Ekmeği (Patır)

Geleneksel Özbek mutfağının lezzetli bir yansıması! Yumuşacık iç dokusu ve hafif çıtır dış yüzeyiyle Özbek Ekmeği (Patır), her lokmada mükemmel bir uyum sunuyor.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Un, ılık süt, yoğurt, yumurta akı, toz şekeri ve tuzu karıştırın. Maya ilave edip harmanlayın. Yumuşak haldeki hamura tereyağı veya margarin ekleyin. Oda sıcaklığında 1 saat dinlendirin.
-
2
Hamurdan bezeler koparıp elinizle dilediğiniz şekli verin. Fırın tepsisine yerleştirip, üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Ilık veya soğuk servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL