Muzlu Ekmek

Muzlu Ekmek

Olgun muzların doğal tatlılığıyla zenginleşen bu muzlu ekmek, hem kahvaltıda hem de çay saatinde ideal bir seçenek.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Geniş bir kapta un, maya, süt, tereyağı, pekmez ve tuzu iyice yoğurun. İrice doğranmış muz ekleyip yoğurmaya devam edin. Üzerini bezle kaplayıp, mayalanması için oda sıcaklığında, yaklaşık 1 saat dinlendirin.
  • 2
    Harnup pekmezini su ile karıştırıp ekmeğin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 0-25 dakika pişirin. Dilimleyip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Hızlı Hafta 7 Güne Pratik Tarifler
  • Zeynep Dinç'ten Elmalı Ilık Sonbahar
  • İnci Bak'tan Uskumrulu Tabaklar
ve Daha Fazlası ...