Mısır Ekmeği

Mısır Ekmeği, mısır unu ile yapılan ve kendine özgü hafif tatlımsı lezzetiyle tanınan geleneksel bir ekmek türüdür.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Bir kabın içinde yumurta, süt, ayçiçek yağı, toz şeker ve tuzu çırpın. Un, mısır unu ve kabartma tozunu karışıma ekleyip karıştırın. Son olarak sıcak suyu ekleyip karıştırın. Yağlanmış fırın tepsisine yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında içini çekene kadar pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL