Hellimli Ekmek

Hellimli ekmek, her ısırıkta tuzlu hellim peynirinin nefis tadıyla buluşuyor.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Yumurtaları çırpma kabına alın. İyice çırpın. Süt, ayçiçek yağı, un ve 1 çay kaşığı kabartma tozunu ekleyin. Malzemeler özleşene dek yoğurun. Tuzunu ayarlayın.
-
2
Sonra rendelenmiş hellim peynirini, dilediğiniz miktarda taze veya kuru naneyi, bir avuç dolusu kuru üzümü ekleyin ve karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı yağlanmış bir kalıba boşaltın. Üzerine bol susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
- Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
- Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL