Focaccia Ekmeği (İtalyan Ekmeği)

Focaccia Ekmeği, İtalyan mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan, dışı çıtır çıtır, içi ise yumuşacık dokusuyla öne çıkan bir ekmektir. Zeytinyağı, deniz tuzu ve taze otlarla zenginleştirilen bu ekmek, sade haliyle bile muhteşem bir tat sunar.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Mayaya suyun yarısını ilave edip eritin. Üzerine un, zeytinyağının yarısı ve tuz ekleyip karıştırın. Kalan suyu azar azar ilave edin. Ayrı bir yerde kurutulmuş domatesleri kaynar suda 15-20 dakika dinlendirin.
-
2
Suyunu süzüp, kıyın. Domates, zeytin ve kekiği hamura ekleyip iyice yoğurun. Hamuru fırın kabına yayıp elinizle şekil verin. Üzerini streç filmle kaplayıp, ufak delikler açın. Oda sıcaklığında 20-25 dakika kabarana dek dinlendirin.
-
3
Streç filmi çıkarıp, üzerine biberiye serpiştirin. Ekmeğinizin delikli olmasını istiyorsanız, bıçak yardımıyla üzerine delikler açın. Kalan zeytinyağını üzerine sürün.
-
4
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrol ederek (ekmeğe bir kürdan batırın temiz çıkıyorsa pişmiş demektir) pişirin. Sıcak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL