Fesleğen mayası, ekmek ve hamur işlerine özel bir tat ve aroma katan, fesleğen bitkisinin fermente edilmiş formudur. Ekmek hamuruna ilave edildiğinde, fesleğenin taze ve aromatik lezzetini ekler, ekmeğe benzersiz bir karakter kazandırır.
Fesleğeni suyun içinde kaynatın. Suyunu süzün ve soğutun. 1 kahve fincanı tam buğday ununa, yavaş yavaş fesleğen suyunu ilave ederek, ceviz büyüklüğünde hamur elde edin.
Ertesi gün hamuru, yarım kahve fincanı un ve azar azar su ilavesi ile mandalina büyüklüğüne getirin. Bir kasenin içinde, üstü açık olarak dinlenmeye bırakın. Üçüncü gün hamura yarım kahve fincanı un ve yine azar azar az su ilave ederek, portakal büyüklüğüne getirin. Yine dinlenmeye bırakın.
Üçüncü günün sonunda, neredeyse iki katı büyüklüğe ulaşan hamuru ile, artık mayanız hazır! Hamurdan daha sonra kullanılmak üzere ceviz büyüklüğünde parça ayırıp, ekmeğinize istediğiniz şekli verin ve mısır unu serpili tepsinize yerleştirin.
Üzerine şifasını sürün (su, süt veya sulandırılmış yoğurt) Sonra üzerine hafifçe un serpiştirin. 1 saat daha dinlendirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında önce 10 dakika, sonra fırınının ayarını 170 dereceye getirerek 20 dakika, üzeri iyice kızarana dek pişirin.
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.