Etli Ekmek
Bir ekmek ile doyabileceğiniz bir akşam yemeği Etli Ekmek tarifi ile gerçekleşebilir. Doyuruluğu yüksek ve lezzetine doyacağınız Etli Ekmek tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Hamur için, unu derin bir kaba koyun. Mayayı ılık suda toz şekerle kabartın. Una, tuz ve yumurta ilave edip, mayalı su ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olana dek yoğurun. 20 dakika dinlendirin.
-
2
Hamurdan mandalina iriliğinde bezeler koparıp, pasta tabağı büyüklüğünde açın. Ayrı bir yerde iç malzemesini karıştırın. Hamurların yarısının üzerlerine kıymalı malzemeyi yayın. Kalan hamurları da üzerlerine örtüp, iyice bastırarak yapıştırın. Sacda ya da yapışmaz yüzeyli bir tavada pişirerek, tereyağı ile yağlayın.
AŞÇININ NOTUDilerseniz bu ekmeği sebzeli de yapabilirsiniz. Bunun için, yarım kg ıspanak, 1 demet ince kıyılmış taze soğan, 1 demet ince kıyılmış maydanoz, 2 adet rendelenmiş patates, 100 gram beyaz peynir ve karabiberi karıştırıp, hamurların içine koyabilirsiniz.
Sofra’da Bu Ay
- Evde Sıcacık Yılbaşı
- Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
- Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL