Çok Tahıllı Alman Ekmeği

Çok tahıllı Alman ekmeği, zengin tahıl karışımıyla hem besleyici hem de doyurucu bir lezzettir. İçerdiği tam buğday, çavdar, yulaf ve diğer tahıllar sayesinde lif açısından zengin, hafif cevizli ve besleyici bir ekmektir.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Ilık suda toz şeker ve mayayı eritin. Yarım su bardağı karışık tahıl tanesini, çavdar unu, tam buğday unu, kepek ve tuzla karıştırın. Üzerine erittiğiniz mayayı ilave ederek yoğurun. Kalan karışık tahıl tanesini de ekledikten sonra tekrar yoğurun.
-
2
Üzerini örterek dinlenmeye bırakın. Hamur kabardığında, tezgaha un serperek yoğurun. Yağladığınız kalıba hamuru alarak üzerine yulaf serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL