Çok Tahıllı Alman Ekmeği

Çok Tahıllı Alman Ekmeği

Çok tahıllı Alman ekmeği, zengin tahıl karışımıyla hem besleyici hem de doyurucu bir lezzettir. İçerdiği tam buğday, çavdar, yulaf ve diğer tahıllar sayesinde lif açısından zengin, hafif cevizli ve besleyici bir ekmektir.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Ilık suda toz şeker ve mayayı eritin. Yarım su bardağı karışık tahıl tanesini, çavdar unu, tam buğday unu, kepek ve tuzla karıştırın. Üzerine erittiğiniz mayayı ilave ederek yoğurun. Kalan karışık tahıl tanesini de ekledikten sonra tekrar yoğurun.
  • 2
    Üzerini örterek dinlenmeye bırakın. Hamur kabardığında, tezgaha un serperek yoğurun. Yağladığınız kalıba hamuru alarak üzerine yulaf serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...