Derin bir kapta kuru maya, toz şeker ve ılık suyu karıştırın. Kabın ağzını kapatın ve ılık bir yerde 10-15 dakika bekleterek mayayı aktif hale getirin.
Yoğurma kabına unu ve tuzu koyun. Üzerine aktifleşen mayayı ekleyin. Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini temiz bir bezle örtün. Oda sıcaklığında 1 saat dinlendirin.
İç harcı için geniş bir karıştırma kabına çökelek, ince kıyılmış soğan, kişniş ve rezeneyi alın. Üzerine zeytinyağı, biber salçası, çörek otu, zahter, susam ve tuzu ilave ederek iyice karıştırın.
Mayalanan hamuru hafif unlanmış tezgaha alın. Mandalina büyüklüğünde bezeler yapın. Bezeleri 25 cm çapında, 1-2 cm kalınlığında yuvarlaklar halinde açın.
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.