Balkabaklı Ekmek

Balkabaklı ekmek, tatlı ve hafif baharatlı bir lezzet profili sunan, kış aylarında özellikle tercih edilen bir ekmek çeşididir. Balkabağının doğal tatlılığı ve nemi, ekmeğe yumuşak ve yoğun bir doku kazandırırken, genellikle tarçın, muskat ve zencefil gibi baharatlarla zenginleştirilir.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Unu derin bir kaba alın. Ayrı bir yerde maya, süt, toz şeker, kekik ve tuzu iyice karıştırın. Mayalı karışımı una ekleyip, harmanlayın. Ayçiçek yağı, püre haline getirilmiş balkabağı, haşlanıp doğranmış domates ve ceviz ilave edip, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
-
2
2 saat dinlendirip, dilediğiniz şekilde bir kek kalıbına yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 45 dakika pişirin. Fırından alıp, üzerini bezle örtün. 10-15 dakika dinlendirin.
Sofra’da Bu Ay
- Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
- Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
- Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL