Ayçekirdekli ve Tahıllı Ekmekçikler

Ayçekirdeğinin kıtır dokusu ve tahılların zenginliğiyle hazırlanan bu ekmekçikler, hem besleyici hem de doyurucu bir seçenek sunar.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Unu yoğurma kabına alın ve mayayı ekleyin. Ay çekirdeği ve tuz ilave edin. Yumuşak ve ele yapışan bir hamur elde edene kadar ılık su ekleyip, yoğurun. Muffin kalıplarının yarısına kadar ekmek hamurundan koyun ve üzerine ay çekirdeği serpin.
-
2
Bu şekilde 30-40 dakika mayalanmaya bırakın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Ilındıktan sonra kalıptan çıkarıp, peynir, domates ve biberle tüketin.
Sofra’da Bu Ay
- Bağ Bozumu Sofrası
- Bağışıklık Dostu Mevsim Menüleri
- Konuk Şef Can Aras'la Sofraya Özel
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL