Ayçekirdekli ve Tahıllı Ekmekçikler
Ayçekirdeğinin kıtır dokusu ve tahılların zenginliğiyle hazırlanan bu ekmekçikler, hem besleyici hem de doyurucu bir seçenek sunar.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Unu yoğurma kabına alın ve mayayı ekleyin. Ay çekirdeği ve tuz ilave edin. Yumuşak ve ele yapışan bir hamur elde edene kadar ılık su ekleyip, yoğurun. Muffin kalıplarının yarısına kadar ekmek hamurundan koyun ve üzerine ay çekirdeği serpin.
-
2
Bu şekilde 30-40 dakika mayalanmaya bırakın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Ilındıktan sonra kalıptan çıkarıp, peynir, domates ve biberle tüketin.
Sofra’da Bu Ay
- İlham Veren Konuklarla Aynı Sofra'da
- Geçmişten Geleceğe Gastronomi
- Zeynep Dinç'le Yaş Günü Özel: Kutlama Tatlıları
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL