Kırmızı Erik Kompostosu

Tatlı ve hafif ekşi tadıyla yaz aylarının vazgeçilmezi kırmızı erik, C vitamini, lif ve antioksidanlar açısından oldukça zengin. Ayrıca bağışıklık sistemini güçlendirmeye de yardımcı.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Erikleri yıkadıktan sonra ortadan ikiye bölüp, çekirdeklerini çıkarın. Derin bir tencereye aktarıp, üzerine su ilave edin.
-
2
Kaynamaya başlayınca şekeri, limon suyunu, tarçını ve karanfili katın. Orta ateşte 5 dakika kaynatın. Ocağın altını kapatıp, soğumaya bırakın.
-
3
Soğuduktan sonra kavanoz, şişe ya da sürahiye alarak buzdolabında soğutun. Arzuya göre buz ekleyip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL