Kırmızı Erik Kompostosu

Kırmızı Erik Kompostosu

Tatlı ve hafif ekşi tadıyla yaz aylarının vazgeçilmezi kırmızı erik, C vitamini, lif ve antioksidanlar açısından oldukça zengin. Ayrıca bağışıklık sistemini güçlendirmeye de yardımcı.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Erikleri yıkadıktan sonra ortadan ikiye bölüp, çekirdeklerini çıkarın. Derin bir tencereye aktarıp, üzerine su ilave edin.

  • 2

    Kaynamaya başlayınca şekeri, limon suyunu, tarçını ve karanfili katın. Orta ateşte 5 dakika kaynatın. Ocağın altını kapatıp, soğumaya bırakın.

  • 3

    Soğuduktan sonra kavanoz, şişe ya da sürahiye alarak buzdolabında soğutun. Arzuya göre buz ekleyip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...