Ankara Tavası

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    KUZU incikleri derin bir tencereye koyun. Kısık ateşte, kendi yağında önlü arkalı iyice kızartın. Üzerini geçecek kadar su ilave edip, haşlayın ve bir kenara alın. Tereyağını büyük bir bakır tavada (bakır tavanız yoksa yapışmaz yüzeyli bir tava da olur) eritin ve dolmalık fıstığı rengi dönene kadar kavurun. Ceviz ve antepfıstığını ilave edip, 2 dakika daha kavurmaya devam edin. Üzerine incikleri haşladığınız sudan 3 su bardağı ilave edin ve kaynamaya bırakın. Su kaynayınca, yıkadığınız pirinci katın (su az gelirse sıcak su ilave edin). Üzerine sıcak suda 15 dakika bekletip, iri doğradığınız kayısıları, tarçını ve tuzu ekleyip, kısık ateşte pişmeye bırakın. Suyunu çektikten sonra tavayı ocaktan alın. Pilavın üzerine incikleri yerleştirin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. İncikleri bir tabağa alıp, pilavı flöyle bir karıştırın. Daha sonra incikle birlikte sıcak olarak servis yap›n.

Sofra’da Bu Ay

  • 2025 Trendi Swicy Lezzetler
  • Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
  • Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...