Vişne Reçeli

Ekşinin tatlıyla buluştuğu o eşsiz lezzet! Vişne tanelerinin canlı rengi ve taze aromasıyla dolu bu reçel, kahvaltılarınıza ve tatlılarınıza enfes bir dokunuş katacak.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Vişnelerin saplarını ayıklayıp yıkayın. Çekirdeklerini dikkatlice çıkarın, ezmemeye özen gösterin.

  • 2

    Geniş bir tencereye bir kat vişne, bir kat şeker olacak şekilde malzemeleri yerleştirin. Üzerini örtüp 1 gece boyunca buzdolabında bekletin.

  • 3

    Ertesi gün tencereyi orta ateşe alın. Şeker eriyip karışım kaynamaya başladığında, altını kısın. Yüzeye çıkan köpükleri kaşıkla alın.

  • 4

    Taşmayı önlemek için isterseniz tereyağını bu aşamada ekleyin.

  • 5

    Reçel yaklaşık 35-40 dakika boyunca koyulaşana kadar pişirin. Son 5 dakikada limon suyunu katın.

  • 6

    Reçel sıcakken kuru ve temiz kavanozlara doldurun. Kapaklarını sıkıca kapatın ve soğutun. Serin ve güneş almayan bir yerde saklayın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.