Turunç Reçeli

Akdeniz esintisi sofralarınıza geliyor! Turunçun o eşsiz acımtırak ve tatlı lezzeti, her kaşıkta damakları şenlendirir. Kahvaltılarınızın ve tatlılarınızın vazgeçilmezi olacak.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Turunçları yıkayın. Her bir turuncun kabuğunu 4 parçaya bölerek soyun. Kabukları rulo hâlinde sarıp kürdanla tutturun.

  • 2

    Acısını almak için bir tencerede üzerini geçecek kadar suyla kaynatın. 10 dakika kaynadıktan sonra suyunu süzün. Bu işlemi toplam 3 kez, her seferinde taze su ile tekrarlayın.

  • 3

    Kabukları son haşlamadan sonra süzüp bir kenara alın.

  • 4

    Başka bir tencerede şekeri ve suyu kaynatın. Şeker tamamen eriyince kabukları şerbete ekleyin.

  • 5

    Kısık ateşte yaklaşık 50-60 dakika pişirin. Son 5 dakika kala limon suyu ve limon tuzunu katın.

  • 6

    Reçel kıvam aldıysa kabukları kürdanlarından çıkarın. Reçeli sıcakken kavanozlara paylaştırın. Kapağını kapatın.

  • 7

    Soğuduktan sonra serin, güneş görmeyen bir yerde saklayın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.