İncir Reçeli

Ev yapımı lezzetlerin en özeli... Mis gibi kokusuyla mutfağınızı saran incir reçeli, bir kaşıkta çocukluğunuzun en güzel anılarını canlandıracak.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    İncirlerin saplarını kesin, kabuklarını çok ince soyun veya hafifçe kazıyın.

  • 2

    Geniş bir tencereye bir sıra incir, bir sıra şeker olacak şekilde dizin. Üzerini kapatıp buzdolabında 1 gece bekletin.

  • 3

    Ertesi gün 1 çay bardağı suyu da ilave ederek tencereyi ocağa alın.

  • 4

    Şeker eriyip karışım kaynamaya başlayınca altını kısın. Köpüklerini alın.

  • 5

    İncirleri fazla ezmeden pişirin. İsteğe bağlı olarak tarçın ve karanfili ekleyin.

  • 6

    Reçel kıvam almaya başladıktan sonra yaklaşık 45-50 dakika kısık ateşte pişirin.

  • 7

    Ocaktan almadan 5 dakika önce limon suyunu ilave edin.

  • 8

    Sıcakken kuru cam kavanozlara doldurun. Kapağını kapatın. Soğuduktan sonra serin bir yerde saklayın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.