Karpuz Reçeli

Adeta bir yaz güneşi gibi... Şeffaf ve parlak karpuz küplerinin sunduğu eşsiz lezzet, her kaşıkta içinizi ferahlatacak. Bu sıra dışı reçel, sofranıza neşe ve renk katacak.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Karpuzun çekirdeksiz iç kısmını küp doğrayın. Bir süzgece alıp 15 dakika kadar suyunun bir kısmını süzülmeye bırakın.
-
2
Derin bir tencereye karpuzları aktarın, üzerine şekeri ekleyin. Bu şekilde buzdolabında 1 gece bekletin.
-
3
Ertesi gün karışımı ocağa alın. Orta ateşte şeker eriyene kadar ara sıra karıştırarak pişirin.
-
4
Kaynamaya başlayınca altını kısın. Çıkan köpükleri kaşıkla alın.
-
5
Reçeli 30-40 dakika boyunca kısık ateşte kıvam alana dek pişirin. Son 10 dakikada limon suyu ve limon tuzunu ekleyin.
-
6
Çubuk tarçını ve vanilyayı ekleyin.
-
7
Kıvam alan reçeli ocaktan alın, sıcak hâldeyken temiz ve kuru cam kavanozlara doldurun. Kapağını sıkıca kapatın. Soğuyunca serin bir yerde muhafaza edin.
Sofra’da Bu Ay
- Hızlı Hafta 7 Güne Pratik Tarifler
- Zeynep Dinç'ten Elmalı Ilık Sonbahar
- İnci Bak'tan Uskumrulu Tabaklar