Karpuz Reçeli

Karpuz Reçeli

Adeta bir yaz güneşi gibi... Şeffaf ve parlak karpuz küplerinin sunduğu eşsiz lezzet, her kaşıkta içinizi ferahlatacak. Bu sıra dışı reçel, sofranıza neşe ve renk katacak.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Karpuzun çekirdeksiz iç kısmını küp doğrayın. Bir süzgece alıp 15 dakika kadar suyunun bir kısmını süzülmeye bırakın.

  • 2

    Derin bir tencereye karpuzları aktarın, üzerine şekeri ekleyin. Bu şekilde buzdolabında 1 gece bekletin.

  • 3

    Ertesi gün karışımı ocağa alın. Orta ateşte şeker eriyene kadar ara sıra karıştırarak pişirin.

  • 4

    Kaynamaya başlayınca altını kısın. Çıkan köpükleri kaşıkla alın.

  • 5

    Reçeli 30-40 dakika boyunca kısık ateşte kıvam alana dek pişirin. Son 10 dakikada limon suyu ve limon tuzunu ekleyin.

  • 6

    Çubuk tarçını ve vanilyayı ekleyin.

  • 7

    Kıvam alan reçeli ocaktan alın, sıcak hâldeyken temiz ve kuru cam kavanozlara doldurun. Kapağını sıkıca kapatın. Soğuyunca serin bir yerde muhafaza edin.

Sofra’da Bu Ay

  • Hızlı Hafta 7 Güne Pratik Tarifler
  • Zeynep Dinç'ten Elmalı Ilık Sonbahar
  • İnci Bak'tan Uskumrulu Tabaklar
ve Daha Fazlası ...