Kızılcık Marmeladı
Pratik hazırlanışı ve renkli tarifiyle sofralarınıza lezzet katacak kızılcık marmeladı.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kızılcığı yıkayın. Derin bir tencerenin içine aktarın. Üzerine suyu ekleyin. Tencereyi ocağın üzerine oturtup kısık ateşte pişmeye bırakın. Kızılcıklar yumuşayana dek pişirmeye devam edin.
-
2
Yumuşadıktan sonra kevgirden geçirip çekirdeklerini çıkarın. Blender'den geçirip, püre kıvamına getirin. Üzerine şekeri ve limon suyunu ekleyin. Kıvam alana dek pişirip ocaktan alın. Sıcakken kavanoza aktarın. Soğuduktan sonra kapağını sıkıca kapatın. Soğuyana kadar bu şekilde bekletin. Güneş görmeyen ve serin bir ortamda muhafaza edin.
Sofra’da Bu Ay
- Hızlı Hafta 7 Güne Pratik Tarifler
- Zeynep Dinç'ten Elmalı Ilık Sonbahar
- İnci Bak'tan Uskumrulu Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL
MÜJGAN YURTSEVEN