İncir Reçeli
 
                                                Malzemeler
Yapılışı
- 
                    1
                    İncirleri yıkayın. Geniş bir tencereye aktarıp, üzerine şekeri ekleyin. Bu şekilde bir gece bekletin. 
- 
                    2
                    Ertesi gün tencereyi ocağa oturtup, üzerine 1 su bardağı su ekleyin. Kısık ateşte pişmeye bırakın. Kaynadıktan sonra tarçını da içine atarak 25-30 dakika daha pişirin. Ara sıra üzerinde biriken köpükleri alın. 
- 
                    3
                    Kıvam almaya başlayınca limon suyunu ilave edip, karıştırın ve ocağın altını kapatın. 
- 
                    4
                    Reçeli sıcakken kavanoza aktarın. Soğuduktan sonra kapağını sıkıca kapatın. Soğuyana kadar bu şekilde bekletin. 
- 
                    5
                    Ekmek üzerine dilediğiniz peyniri sürün. Reçel ilave edip servis yapın. 
Sofra’da Bu Ay
- Hızlı Hafta 7 Güne Pratik Tarifler
- Zeynep Dinç'ten Elmalı Ilık Sonbahar
- İnci Bak'tan Uskumrulu Tabaklar
                ve Daha Fazlası ...
            
            
                ABONE OL
                
            
            
         
                             
                                     
                                     
                                    