Ev Yapımı Domates Salçası

Yemeklerinize lezzet katmanın sırrı! Ev yapımı domates salçası, yoğun kıvamı ve eşsiz aromasıyla her yemeğin tadını zenginleştirir. Bir kaşığı bile yeter.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Domatesleri yıkayıp irice doğrayın. Çekirdeklerini çıkarmadan tencereye alın.

  • 2

    Orta ateşte domatesler iyice yumuşayana kadar yaklaşık 30-40 dakika pişirin.

  • 3

    Süzgeç veya tel elekten geçirerek kabuk ve çekirdeklerinden arındırın. Bu işlem için bir mutfak robotu da kullanılabilirsiniz.

  • 4

    Elde ettiğiniz domates püresini genişçe bir tencereye alın. Üzerine kaya tuzunu ekleyin.

  • 5

    Kısık ateşte ara sıra karıştırarak suyunu iyice çekene kadar, yaklaşık 2-3 saat pişirin.

  • 6

    Kıvam koyulaşıp kaşıktan yavaşça akıyorsa salça hazır demektir. Ocaktan almadan önce arzu ederseniz 1 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirin.

  • 7

    Sıcakken kuru ve temiz kavanozlara doldurun. Üzerini zeytinyağıyla kaplayarak hava almasını engelleyin.

  • 8

    Kavanozları sıkıca kapatın. Soğuyunca güneş görmeyen serin bir yerde saklayın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.