Avokadolu Ekmek

Avokadolu ekmek tarifiyle güne sağlıklı bir başlangıç yapın!

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Avokadonun kabuğunu soyun ve çekirdeğini çıkarın. Bir çatal veya ezici yardımıyla püre haline getirin. Kararmaması için üzerine limon suyunu ekleyin ve iyice karıştırın.

  • 2

    Ilık suyun içine maya ve şekeri ilave ederek karıştırın, 5-10 dakika bekletin.

  • 3

    Geniş bir hamur yoğurma kabına unu eleyin. Üzerine tuzu ekleyin. Ortasını havuz gibi açıp mayalı suyu, avokado püresini ve zeytinyağını ilave edin.

  • 4

    Yumuşak, ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun üzerini temiz bir bez ile örterek oda sıcaklığında 1 saat dinlendirin. Mayalanan hamuru un serpilmiş tezgaha alıp hafifçe yoğurun.

  • 5

    Yaklaşık 22-25 cm uzunluğunda baton ekmek kalıbını yağlayın. Hamuru kalıba koyup elinizle eşit şekilde yayın.

  • 6

    Kalıbın üzerini temiz bir bezle örtüp oda sıcaklığında 30 dakika daha bekletin.

  • 7

    Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Fırından çıkan ekmeği kalıpta 5 dakika bekletin. Tel ızgara üzerinde tamamen soğumaya bırakın. Dilimleyerek servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.