Kuru Domatesli Ekmek

Güneşin altında mis gibi dinlenmiş, tadını almış domatesle yapılan Kuru Domatesli Ekmek tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Yaş mayayı bir kaba alıp, süt, toz şeker ve tuz ekleyip karıştırdıktan sonra 15 dakika bekletin. Unu yoğurma kabına alın ve ortasını havuz şeklinde açın. Küp doğranmış domates, ayçicek yağı, salça, erimiş maya ve ılık su ilave edip yoğurun.
-
2
Üzerine nemli bir bez örterek 1 saat boyunca mayalanmaya bırakın. Daha sonra yağlanmış bir tepsiye aktarın. 30 dakika daha dinlendirip, önceden ısıtılmış 195 derece fırında 35-40 dakika pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- Bağ Bozumu Sofrası
- Bağışıklık Dostu Mevsim Menüleri
- Konuk Şef Can Aras'la Sofraya Özel
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL